Inlegzolen / steunzolen

Inlegzolen / steunzolen

Steunzolen, ook wel inlegzolen of podotherapeutische zolen genoemd, kunnen heel veel ongemakken verhelpen! Hebt u structureel klachten aan uw voeten, knie, heup of rug? Ga dan direct naar de échte specialist, de podotherapeut. In de praktijk blijkt namelijk dat mensen onnodig lang rondlopen met hun bewegingsklachten, terwijl deze vaak te verhelpen zijn, soms door eenvoudige, op maat gemaakte zolen.

Oorzaken

Mensen realiseren zich namelijk niet dat heup-, rug- en nekklachten - soms zelf gepaard gaande met hoofdpijn - hun oorzaak kunnen vinden in een verkeerde voetstand en daarmee soms gemakkelijk zijn te corrigeren door steunzolen. Uw bewegingsapparaat is nu eenmaal een complex systeem van vele botten, spieren en pezen. Dan is het ook niet vreemd dat er weleens iets fout gaat en (structurele) klachten kan veroorzaken.

Uitgebreid onderzoek

Hebt u bewegingsklachten zonder direct aanwijsbare redenen, dan kunnen steunzolen weleens een oplossing zijn. Dan is het verstandig om (en dat mag zonder verwijskaart van uw arts) eerst een afspraak te maken met een podotherapeut. Hij kan via een uitgebreid onderzoek met moderne apparatuur goed analyseren waar het probleem zit. Er wordt dan bijvoorbeeld gekeken naar de stand en het functioneren van voeten, knieën, bekken en rug.

Steunzolen

Is uit onderzoek gebleken dat steunzolen de oplossing voor uw klachten zijn? Dan maken we eerst een digitale scan van uw voeten. Via een volledig geautomatiseerd CadCam systeem zullen dan uw zolen worden gefreesd en daarna (handmatig) worden afgewerkt. Met dit CadCam syteem kan er niet alleen veel nauwkeuriger, maar ook sneller worden gewerkt en is een eventueel tweede paar zolen snel en aanzienlijk goedkoper bijgemaakt.

Geen standaard steunzolen kopen!

Er bestaan veel misverstanden over steunzolen. Eén daarvan is dat u ook gewoon een standaard paar zolen in de winkel kunt kopen. Omdat geen enkele voet hetzelfde is en dus elk probleem ook weer anders opgelost moet worden, is het raadzaam om altijd bij een erkende specialist (podotherapeut) maatwerkzolen aan te laten meten.

Verzekering en vergoeding

De meeste verzekeringen vergoeden, geheel of gedeeltelijk, onze behandelingen en de steunzolen vanuit de aanvullende verzekering, e.e.a. afhankelijk van uw zorgverzekeraar. Hebt u vragen over steunzolen? Neem dan gerust contact met ons op!